UPK | KoiraNet | Kennelliitto | In English


Uutiset
 

Uutiset 2010

Uutiset 2009 - 2008

Uutiset 2007 - 2006Päivityksiä tänne kertyy aiempaa harvemmin, koska osa päivityksistä löytyy kennelin Facebook-sivulta.

2015

20.8.

Kicsi menehtyi 7.8. nopeasti edenneen sairauden uuvuttamana. Se ehti juuri täyttää 11 ja oli muuten vielä vahvassa kunnossa. Ikävä on valtava, kun kesä on vienyt kaksi parasta ystävää. Kicsin muistokirjoitus löytyy täältä.

18.6.

Rakas prinsessamme Afro menehtyi 2.6.2015. Suuren surun ja kaipauksen keskellä ollut vaikeaa saada muistokirjoitus kirjoitettua. Nyt se kuitenkin löytyy täältä.

14.1.

Puli on jälleen päätynyt mainostamaan virkistävää juomaa. Dr. Pepper -mainos on ihastuttanut ihmisiä.

Kaikki varmaan muistavat myös toisen janoisten houkuttimen, Budweiser-mainoksen.

2014

Syyskuu

Essi astutettu Masilla, pentuja odotetaan viikolla 41

Alma astutettu Ossilla, pentuja odotetaan viikolla 45

Pentuiden tiedot päivitetään piakkoin Pentueet-sivulle.

30.8.2014 Tervakoski KV

Mustat ja muut

n. Huopatassun Almada VAL-ERI, SA, PN1, CACIB, VSP (Almalla nyt koossa CACIB:it C.I.B:iin)

Valkoiset

n. Narukerän Gaselli-Gisella AVO-EH

Alma CACIB kuva

Kesä-elokuu

Alma kävi useissa agility-kisoissa, valitettavasti yhtään nollaa ei vielä tänä kesänä tullut ja syksyllä Alma jää mammalomalle. Katso lisätiedot Pentuja sivulta.

Kuvia Almasta löytyy täältä.

5.-6.7.2014 Janakkala Agirotu

- Narukerillä oli ensimmäistä kertaa oma joukkue, tuloksena 15./44. Tässä filmiä tapahtumasta.
- Quutti oli 10. ja Nelli 3. FAO Open Classissa
- kisojen jälkeen pidettiin puli-bileet Tuuloksessa, joista täytyy tehdä perinne

2013

Alma täytti 4 vuotta

Päivänsankari juhli parhaalla mahdollisella tavalla eli metsälenkillä.9.9.2013 Meidät löytää myös Facebookista

25.8.2013 Alman agilitykisat Ojangossa

Tällä kertaa ensimmäisellä radalla ohjasin yhden esteen ohi, mutta saimme radan jatkumaan, ja hylly tuli taas kepeillä. Muuten rata oli taas erinomainen, meille sopiva ja Almalla todella hyvä vauhti. Toisena ratana ollut hyppyrata oli taas sellainen putkiralli, että valitettavasti jo ennen rataa tiesin, ettei siitä tule mitään, ja tulos ja meno sen mukaista.

17.8.2013 Ladysta MVA!

Lady (Nk Friski Friidu) sai Mikkelistä 6.7.2013 ja Kouvolasta 17.8.2013 sertit.
Kiitos Tiialle temperamenttisen neidin esittämisestä.
9.8.2013 Suomeen muutti puli poika Oscar Kroatiasta

Ja melkein samantien Oscar muutti Tiian ja Ennin (Nk Ehtivä Esteri) kaveriksi Lappeenrantaan.
Oscarilla ja sen sisarilla on ainakin vielä vähän aikaa omat kotisivut: pulizagreb.wix.com/arnika-tiborKuvassa Oscar isänsä Tiborin (maszkos fako), ja tämän omistajan Vatroslav Zuppa Baksan kanssa.

3.8.2013 Unkarinpaimenkoirat ry:n Erikoisnäyttely Oulu

Tuomarina Katalin Szabóné Iványi, Unkari
n. Huopatassun Almada VAL-ERI, SA, PN2 (narttuja peräti 19)

Kuvassa alla kasvattajaluokka


Kuvat: Minka Rajala


27.7.2013 Alma starttasi ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa

Tehtiin kaksi rataa turvallisesti kotoisalla Janakkalan radalla. Ensimmäinen rata meni erittäin hyvin 15 ensimmäisen esteen osalta. Tämän jälkeen ohjasin Alman putken kylkeen, josta kielto. Kuva juuri tuolta esteeltä, ja kuvassa takana kesän agilityryhmämme ohjaakin: Timo Karumaa. Ja viimeiset kaksi estettä putosi huolimattomuuttani. Eli 15 virhepistettä ihan kivalla ajalla. Tulokset tästä linkistä.

Toisella radalla Alma otti yllättäen kaksi kieltoa ekalla esteellä ja lisää virheitä ropisi matkalla, ja lopulta hylky kepeiltä.Kusztorilla synttärit

Kusti täytti 5.6.2013 jo 12 vuotta.11.-25.5.2013 Alman Unkarin reissu

Koska päätin ihan viimehetkillä lähteä reissuun, ei Alma tietenkään enää mahtunut mihinkään lentokoneeseen. Sain Almalle onnekseni kyydin ibizanpodenco Valon kaverina. Kiitokset Kristiina Valtoselle neidin hyvästä huolenpidosta.

Alma lähti matkaan jo 11.5 illalla. Takaisin Alma tuli Lunan, Ollin ja Wailers pulien matkassa 25.5. Itse lensin Unkariin 15.5, ja palasin 20.5. Majoituimme upeassa Kalmar-pensionissa Gellertin vieressä ja sielläkin Deluxe Apartement-huoneistossa (josta kuvia pensionaatin kotisivuilla). Huoneistossa oli mm. täysgraniittilattiat, aivan täydelliset kuumalla säällä ja koirille. Vapaudensilta tuli tutuksi, sekä Almalle että minulle, koska sitä pitkin kulkemalla pääsi Pestin puolelta takaisin Pensionaattiin.

 

Vasemmalla Alma ja Parlamenttitalo,  oikealla Vapaudensilta

Hyvää ja halpaa viiniä, upealla etiketillä

Olin ilmoittanut Alman kaikissa näyttelyissä avoimeen luokkaan ja se saikin luokkasertin, sekä 15.5. CACIB näyttelyssä, että 18.5 Unkarilaisten paimenkoirarotujen erikoisnäyttelyssä. Mutta valitettavasti 19.5 Maailmavoittajassa hävisi itseään selvästi pienemmälle samanikäiselle nartulle, joka koostaan johtuen täydessä turkissa. Saadakseen Unkarin muotovaliotittelin Alman pitää siis käydä hakemassa vielä pari sertiä Unkarista lisää. No Almaltahan tuo kävisi, on se niin mieletön reissukoira. Ison osan matkoista kuljimme Alman kanssa julkisilla. Budapestin metrojen liukuportaat koiran ja isohkon kassin kanssa olivat haastavin osuus. Mutta kun neiti oppi olemaan sylissä, niin ei ongelmia.

 

Suloinen…. kuvaszin pentu näyttelyn mainoksessa, odotamme Kennelliitolta yhtä tasokasta mainostusta

Paras näyttely ihanan kauniissa säässä oli Gödöllössä 18.5 pidetty erikoisnäyttely, silmän kantamattomiin upeita unkarilaisia paimenkoiria. Puleja oli ilmoitettu yhteensä 54. Ongelmana kyllä että oman kehän lisäksi muiden kehien seuraaminen ei onnistunut, eikä valokuvaaminen. Vielä haastavampaa oli Maailmanvoittajassa, jossa pulien nartut ja urokset pyöritettiin viereisissä kehissä, aikataulutettuna vielä niin että kaikki luokat alkoivat samaan aikaan. Maailmavoittaja oli saanut odotetusti puleja monesta eri maasta, yhteensä koiria niitä oli 148. Oli kiva nähdä eri maiden tilannetta ja jutella ulkomaisten kasvattajien kanssa.


Meillä näyttää kaikilla koirilla olevan ongelmana kapeus, kevyt luusto ja pienet päät, jopa Almalla. Joskin agilityn ja muun kuin näyttelyharrastuksen kannalta tuo ei ole ongelma.

19.5.2013 Nk Elegantti Elli, eli ”Nelli” AVA:ksi!

Nelli sai viimeisen AVA:n oikeuttavan 0-tuloksen Turussa. Ohjaajana omistajan sisar Anni, omistajan ollessa mammalomalla huhtikuun lopulla tapahtuneen perheenlisäyksen johdosta.

Nelli on kautta-aikain Suomen toinen FIN AVA puli.

13.4.2013 Ei kevät pentuja!

Huono pentutuuri jatkuu. Essi synnytti Masille yhden maszkos fako-pojan, joka ei selvinnyt synnytyksestä. Pentu syntyi melko nopeasti, mutta todennäkoisesti sen istukka oli irronnut jo reilusti aikaisemmin.

13.3.2013 Terveystuloksia (viralliset tulokset)

Joukkotarkastus Mevetissä

Huopatassun  Almada:  polvet terveet, silmät terveet, lonkat B/B

Nk Gigolo Gergely: silmät terveet, lonkat B/B

Nk Gaselli Gisella: silmät terveet, lonkat B/B

Nk Hienohelma Hilma: silmät, polvet, kyynäreet terveet, lonkat B/B

Nk Hurjan Komia Hugo: silmät terveet, lonkat C/C (lähtivät terveenä!)

Mikkeli

Nk Friski Friidu: silmät terveet, lonkat B/B


2012


9.12.2012 Voittaja 2012 näyttely Messukeskus, tuomari Leni Finne

valkoiset:

n. Narukerän Hurmaava Huisku JUN/ERI-1, PN3, Vara-sert,JUNV-12

mustat ja muunväriset:

n. Huopatassun Almada VAL/ERI-4

n. Narukerän Coco-Kaneli VAL/ERI-2, PN2, Vara-Cacib

 

Syyskuu

15.9.2012 UNKARINPAIMENKOIRIEN ERIKOISNÄYTTELY LOHJALLA

Tuomarina Hans E. Grüttner, Saksa

 Sairastamisestani huolimatta Narukeriä oli ennätysmäärä paikalla, ja homma saatiin menemään pieniä paineja lukuun ottamatta kivasti läpi. Molempiin väreihin olin ilmoittanut kasvattajaluokankin. Näin saatiin uusi historianlehti avattua, sillä koskaan aiemmin ei oltu Suomessa esitetty kahta valkoista kasvattajaluokkaa. Tavoitteeni on tehdä tämä sama myös Messukeskuksessa. Tuomarin arvio kasvattajaluokasta, ”tiedät ongelman, ei niissä virheitä ole, ovat vaan niin kauhean nuoria, treeniä ja ikää”. Kuvat ehkä kertovat enemmän kuin sata sanaa, ja onneksi kukaan ei videoinut.

Valkoiset Huisku ja Hugo näyttävät erittäin lupaavilta. Huisku esiintyi erittäin reippaasti ensimmäisessä näyttelyssään ilman mitään näyttelytreeniä. Hugon kanssa ehdittiin vähän enemmän treenata, mutta minkäs teet kun on talo täynnä tyttöjä, ja pitäisi muka juosta jossain kehässä. Maalaistyttö Miina (Hermiina) tulee vähän perässä, mutta ottaa varmaan sisariaan vielä kiinni massassa ja reippaudessa. Gisse kulki Lunan kanssa upeasti, karva vaan on edelleen aivan olematon paikoista joista se viime talvena katkesi.

Kuvissa ylh. vasemmalla Hugo, oikealla Huisku ja alla Giselle.

   

Bobokin (Gigolo Gergely) tuli pitkästä aikaa kehään ja oli komistunut. Poika näyttää todelta kivalta, isänsä pää ja hyvä neliömäinen runko. Hieman korkeutta, mutta hyvin tasapainoinen rakenne, ja todella kiva luonne. Ladyn (Friski Friidu) kanssa päätin itse kokeilla, kun se on niin jäärä kehässä, ja saanut päähänsä että kehässä ei ole kivaa, ei sitten millään. Kotiväki meni ajoissa piiloon ja minä treenaamaan neitiä. Koira kiskoo minkä ehtii, ja minä yritän hyvällä, ja yritän pahalla, ja välillä onnistunkin ihan kivasti. No sitten mennään kehään ja Lady pistää vielä enemmän hanttiin ja kimmastuu painostukseen ja nappaa kunnolla oikeaan käteeni. Tässä vaiheessa muu seurueemme seurasikin niin intensiivisesti kehän tapahtumia, että vanha täti Afro sai marssia apuun keskelle kehää. Näyttelyt olisivat aika tylsiä ilman tällaisia ikimuistoisia hetkiä. Ladysta ei kyllä koskaan tule näyttelykoiraa, se ei vaan tykkää hommasta, ja nyt alkaa jo olla ikää.

Valioluokan tytöt Alma ja Piku menivätkin sitten tuttuun tapaan kuin pendolinot. Oli kiva juosta kun vauhtia oli riittävästi ja tuomari oikeasti katsoi liikkeitä. Afro haki taas omansa Lassin handlaamana, ja AK meinattiin likvidoida tonnikalanameilla. Sorry Ak ja kiitokset Lassi. Yllättäen Afro-täti jaksoi alkaa vielä minun kanssani tanssahdella BIS-VET kehässä, niin paljon se tykkää tuosta hommasta.

 

Huopatassun A-sarjan tytöt viettivät näyttelyssä 3-vuotissyntymäpäiviään tutusti kinastellen siitä, kumpi on syntynyt toista ennen. Neidit ovat ilmeisesti niin samanlaisia että ovat itsekin ihmeissään asiasta, aina löytyy pientä nokkapokkaa, vaikka toisaalta toinen toisesta tykätäänkin.

 

Kuvia on odoteltu ja keräilty ja keräillään edelleen.

VALKOISET

U. Narukerän Hurjan Komia Hugo JUN/EH2

N. Narukerän Hurmaava Huisku JUN/ER12

N. Narukerän Hurrigaani Hermina JUN/EH2

N. Narukerän Gaselli Gisella AVO/ERI2

Kasvattajaluokka 2

MUSTAT

U. Narukerän Gigolo Gergely AVO/ERI2

N. Narukerän Friski Friidu AVO/EH2

N. Huopatassun Almada VAL/ERI4, PN4

N. Narukerän Coco-Kaneli VAL/ERI2, PN2

N. Narukerän Afro Afrodite VET/ERI1, ROP-VET, BISII-2 VET

Kasvattajaluokkaa ei esitetty

24.8.2012 In memoriam Bockskaitelepi Komisz ”Komi”

Komi sairasteli koko kevään ja kesän ja laihtui laihtumistaan. Pissassa oli tulehdusta jatkuvasti, eivätkä antibiootit ja kipulääkkeet enää auttaneet. Komi elää ihanissa lapsissaan vahvasti keskuudessamme ja enkelikoirana Mikon ja Niinan luona.

22.8.2012 In memoriam Tofürdoi Duhaj ”Ficko”

Ficko lähti pulien taivaaseen tyttöjä katselemaan lyhyen vakavan sairastamisen jälkeen. Valitettavasti emme saaneet mukavalta pulipojalta pentuetta.

15.8.2012 Ei syyspentuja. Hamppu jälleen tyhjä. Vielä yritämme kerran, sitten luovutamme tämän neidon kanssa. Tyhjäksi jäämisen syy voi ollakin tässä tilanteessa uroksen piilevä sairaus, vaikka astutus sujuikin loistavasti.

Kicsi ja sadepuku

Kicsi ei oikein pidä sadepuvusta, varsinkaan pitkän tauon jälkeen... Elävää kuvaa tästä.

Heinäkuu

Vihdoinkin tuli helteitä - toisille se ei ole kuitenkaan niin hauskaa edes marjametsällä...

   

Mutta Alma sentään sai mustikoita, katso video

Afro 12-vuotias!

Afro juhli 9.7. syntymäpäiviään, täyteen tuli 12 vuotta! Kicsin merkkipäivä on 14.7., jolloin mittariin tulee 8 vuotta. Afron retrokuva vasemmalla ja Kicsin oikealla.

Kesäkuu

Teknisiä ongelmia sivujen päivityksessä, koska kamerani hajosi, niin ettei kannata korjata. Uusi on hankintalistalla, heti kun vain ehdin.

16. - 17.6.2012 Agilityn SM-kisat Jyväskylä

Narukerän Elegantti Elli ”Nelli” (ohjaajana Mari Pelto-Piri) sai talven ja kevään aikana riittävän määrän 0-tuloksia, jotta pääsi mukaan SM-kisoihin. Tulosten myötä he nousivat III-luokkaan, josta sieltäkin jo saaliina kaksi sertiä. SM-kisoissa, joukkueradalla koirakolle 0, ja yksilöradalla hylsy. Ohessa filmit radoista.

 http://www.youtube.com/watch?v=7uINL9wbWCM

14.6.2012 Hamppu astutettu Fickolla!

Narttu: FIN CH Ambra Ze Sladkova Dvora ”Hamppu”

 

Uros: Tofürdoi Duhaj ”Ficko” 

Vanhempien luonteet täydentävät hyvin toisiaan: Hamppu on luonnetestattu, se on hieman liian rauhallinen ja pehmeä puliksi, mutta Fickolla riittää virtaa vielä 9-vuotiaana. Hamppu on ulkonäöllisesti erinomainen pulinarttu, joka oli 2011 Erikoisnäyttelyn PN2. Ficko on jalostustarkastettu ilman huomautuksia, sen ensimmäisessä pentueessa oli erittäin pieniä jälkeläisiä, joten pieni koko on riskinä yhdistelmässä. Yhdistelmässä on mahdollisuus saada valkoisia pentuja. Pentuja toivottavasti viikolla 33!

9.-10.6.2012 Riika KV x 2 ja 17.6.2012 Aptus Show Tuomarinkartano Helsinki

Alma kävi kolmessa kv-näyttelyssä ainoana pulina kehässä ja keräsi, mitä jaossa oli. Kunhan ehdimme tittelit anoa ja ne vahvistetaan neiti on nyt: FIN CH, EST CH, LV CH, JMV-10, JV-10, BALTJV-10

Huopatassun Almada

1.4.2012 Ei kevätpentuja

Essi valitettavasti tyhjä. Sekä Essi että Hamppu astutetaan uudelleen seuraavaan juoksuun.

1.4.2012 Siskokset Alma ja Aava kävivät Unkarinpaimenkoirat ry:n luonnetestissä

Orimattila, tuomarit Bengt Söderholm, Tarja Matsuoi

Alman pisteet:

Toimintakyky + 1 Terävyys +1 Puolustushalu +3 Taisteluhalu -1 Hermorakenne +1 Temperamentti +3 Kovuus +1 Luoksepäästävyys +3 Laukausvarma Yhteensä 142 pistettä

 

 Aavan pisteet:

Toimintakyky +1 Terävyys +3 Puolustushalu +1 Taisteluhalu +2 Hermorakenne +1 Temperamentti +1 Kovuus +3 Luoksepäästävyys +3 Laukausvarma Yhteensä 158 pistettä

Varsin mainioita pieniä pulityttöjä! Kuten pisteistäkin näkyy ja etukäteenkin oli tiedossa Aavassa on vähän ärhäkämmin viritetty moottori. Tyttöjen ääni on kuitenkin täysin sama, Aava siis vauhdikkuuttaan ja taistelutahtoisuuttaan myös äänekkäämpi. Alma hiljenee muutamalla käskyllä, Aava tarvitsee ja sietää enemmän. Aava oli vetoleikissä kuin Jasmin-mummunsa (pitää kiinni ja kiskoo lelua), Alma kuten isänsä (päästää irti). Almalle kelkka oli hirvitys, kauheinta mitä koskaan on tullut vastaan. Mutta sen jälkeen se yllättäen puolusti minua, eikä muita hirveyksiä sen mielestä tullut vastaan, ja se ei testissä tuntunut kuormittuvan paljoakaan. Pimeässä huoneessa se ilmeisesti oletti, että olen mennyt vessaan tms.. Löydettyään jälkiä pitkin kulkien huonetta valvovan tuomarin, se istui tyytyväisenä tämän sivulle, josta tuomarin käskystä haki sitten minut. Ampumisessa se oli sitä mieltä, että jaahas, nyt sitten mennään sitä ampujaa komentamaan, kun nuo kaikki muut hyökkääjät on jo komennettu pois.

26.3.2012 Masilla lonkkaluksaatio

Masi leikattiin tänään Etelä Hämeen Eläinlääkäriasemalla. Se oli kaverinsa kanssa leikkiessään ilmeisesti liukastellut vähän yli viikko sitten lonkkansa pois sijoiltaan. Koska kyseessä terve ja tiivis lonkka ja nuori koira, sen paikalleen asettaminen vaati automaattisesti leikkauksen. 

11.2.2012 Tallinna KV, tuomari Elina Tan-Hietalahti

n. Huopatassun Almada AVO-ERI1, SERT, CACIB, ROP

8.- 10.2.2012 Pentuja: Astutimme Essin Masilla, Hampun juoksu oli mennyt jo ohi, kun se tuli astutukseen

6.2.2012 Essi kävi silmäpeilauksessa Mevetissä, silmät terveet

Porukka keväthangilla: videoklippiin tästä (kestää hetken ladata!)

2011

3.- 4.12. Helsingin näyttelyviikonloppu

Perjantai-iltana ennen Messaria pohdin, otanko Gisseä lainkaan mukaan, niin pahasti se oli katkonut jalkakarvansa. No, onneksi neiti oli matkassa, sillä kumpainenkin tuomari tykkäsi siitä, vaikka molemmat muistivat mainita karvoja katkenneen.

Sunnuntaina tuomarina oli englantilainen kasvattajatuomari, joka ei hyväksynyt Alman maszkos fako -väriä, vaan värin olisi hänen mielestään pitänyt olla fawn. Fawn Alma ei ole, mutta maszkos fako, kivipesty maskilla taatusti. Muuten Alma olisi ollut ERI:n arvoinen…

Sunnuntaina matkassa oli myös vanha rouva Afro, joka Nettan handlaamana kiilasi PN2 paikalle.

   

4.12. Voittaja 2011, tuomari John Ritchie, Iso-Britannia

valkoiset

n.Narukerän Gaselli Gisella JUN ERI2

mustat ja muut

n.Huopatassun Almada AVO-EH

n. Narukerän Afro Afrodite VET-ERI, SA, ROP-VET,PN2 

3.12. Helsinki Winner 2011, tuomari Marion ten Cate, Alankomaat

valkoiset

n. Narukerän Gaselli Gisella JUN-ERI1, SA, SERT, HeJUNW-11

mustat ja muut värit

n. Huopatassun Almada AVO-ERI, SA, PN4, VARA-SERT

  Alma

    Gisse

Puli tulossa seuraavaan käsityökirjaan

Muotovaliot - neulo oma koira (Karisto) - kirjassa on käsityöohjeet pehmokoiran tekemiseen 25:stä eri koirarodusta. Oli hämmästyttävää huomata, että puli ei ollut joukossa mukana. Otimme yhteyttä kirjan tekijöihin, ja Sally Muir ihmetteli itseksin kömmähdystä pulin jäätyä pois. Mutta ei hätää! Heillä on työn alla kirjan seuraava osa, jossa puli on mukana.  

17.11. Viimeinenkin pennuista muuttamassa

Viimeinenkin pennuista, Huisku, on muuttamassa uuteen kotiinsa toisen Narukerän kasvatin, 10-vuotiaan Shirleyn kaveriksi. Toivottavasti pärjäävät keskenään, vielä toistaiseksi Shirleystä tuollainen pikkutuisku on vähän rasittava.

Koirat -kehden uusimmassa numerossa (6/11) on rotuesittelyssä puli. Soili Niskasen ja Leanna Haarnin pulit edustamassa.

1.10. Oulu

Narukerän Diiva-Donna haki 0-tuloksen agilityssa ja nousi II-luokkaan

17.9. Hyvinkää RN, tuomari Anna Redlicka

valkoiset

n. Narukerän Gaselli Gisella JUN-EH

mustat ja muut värit

n. Huopatassun Almada AVO-ERI1,SA, VARA-SERT

kuvat: kennel Ximenes

  Alma ja Gisse

3.9.- 4.9. Nellin (Nk Elegantti Elli) superviikonloppu!

Lauantaina Nelli haki Vantaalta viimeisen muotovalioon oikeuttavan sertinsä, tuomarina Harto Stockmari, ja sunnuntaina se kisasi agilityssa Liedossa, saaden siellä nousu-0 tuloksen ja nousi 3-luokkaan. Onnea!!!

27.8. Tervakoski KV, tuomari Helin Kasuk-Tenson

valkoiset

n. Narukerän Gaselli Gisella JUN-ERI1, SA, PN2, VARA-SERT

mustat ja muut värit

n. Huopatassun Almada NUO-ERI1, SA, PN3, VARA-SERT

21.8. Heinola, tuomari Jerzy Olszewski

n.Narukerän Ehtivä Esteri ”Enni” AVO-ERI, SA, SERT, VSP, FIN MVA

6.8. Lahti Erikoisnäyttely, tuomari Leila Kärkäs

Matkassa viisi koiraa, joista kaksi ilmaista yli 10 -vuotiasta veteraania. Tulokset huikeat! Vanhat parrat juoksivat monet nuorempansa kumoon. Kusztorille kuuden vuoden näyttelytauko oli tehnyt hyvää, se osasi käyttäytyä ja liikkui erinomaisesti. Nuoremmista Hamppu (Ambra) käytti tennispallodouppausta ja esiintyminen meni tällä kertaa täysin nappiin. Kuvaajana näyttelyssä oli Koirafanitus -lehden Liisa Kukkanen, kaikki kuvat siis hänen.

Afro ja Kusztor

  Hamppu

valkoiset

n. Narukerän Gaselli Gisella JUN-ERI

 

mustat ja muut värit

u. Xaida’z Ro-Fe Komikus Kusztor VET-ERI, SA, VSP-VET, PU3

n. Huopatassun Almada AVO-ERI2, SA

n. Ambra Ze Sladkova Dvora AVO-ERI1, SA, SERT, PN2, FIN MVA

n.Narukerän Afro Afrodite VET-ERI1, SA, ROP-VET, PN3 (Hampun kuvat x 2) (Afro ja Kusztor kuva tulossa)

23.7. Tornio

n. Narukerän Diiva Donna AVO-ERI, SA, SERT, CACIB, ROP

28.7. Elli sai eilen viisi pentua

Elli synnytti eilen keisarinleikkauksella neljä narttua ja yhden uroksen. Pennuista lisää blogissa.

16.-19.6. Pikavisiitti Budapestissa ja Puli Klubin näyttelyssä Kerekegyházassa

4.6.2011 Ei mustia pentuja!

Hamppu valitettavasti tyhjä, uusi yritys ensi keväänä

28.5.2011 Lisää suru-uutisia

Uros Bikku-Benjamin ”Pulsu” synt. 22.3.2002 kuoli eläinlääkärin vastaanotolla. Mitään ei ehditty tutkia, oletuksena kasvain sisäelimissä, koska vatsa oli kova ja turvonnut.

27.5.2011 Valkoinen Elli astutettu!

Katso pentuja sivu

21.5.2011 Aptus Show, Helsinki KV tuomari Austin Long Doyle

n. Huopatassun Almada NUO/ERI-1 n. Narukerän Gaselli-Gisella JUN/ERI-1

16.05.2011 A-pentueen uros Aivaneka Adonis, eli Sulo nukkui yöllä yllättäen ikiuneen.

Osanottomme ja jaksamista omistajille.

15.5.2011 Unkarinpaimenkoirat ry:n jalostustarkastus

Tuomarit Kiss Antall, Unkari ja Saija Juutilainen, Suomi. 6 koiraa, kaikki puleja.

Meiltä osallistui 2 koiraa: Bikatoi-Betyár Nana, eli ”Eszes”, joka hyväksyttiin jalostukseen 1xP2 hammaspuutosvarauksella. Eli tuomarit pitivät riittävästi (unkarilainen tuomari erittäin paljon!) neidistä, jotta puutos voidaan ”sietää”. Eszes on tarkoitus astuttaa ensi vuonna, jos sen silmätkin vielä todetaan terveeksi, lonkathan ovat A:t.

Cseri-Subas Ercsi, eli ”Lyyli”, jolla oli pieniä puutteita, mutta joka hyväksyttiin jalostukseen. Puutteita oli mm. yllättävä hankittu etuhampaan puutos, edelleen suttuiset silmät. Lyylin karva sen sijaan oli muuten nyt kunnossa. Lyyli terveystarkastetaan kesän aikana, ja astutuspäätös tehdään tulosten mukaan.

 

07.05.2011 Tampere KV, tuomari Friedrich Schweizer, Sveitsi

Mustat ja maszkos fakot (8)

n. Narukerän Gootti-Kamilla PEN/ ERI, KP, ROP-pentu (kuva vasemmalla)

n. Huopatassun Almada NUO/ERI-1, SA, SERT

Valkoiset (1) n. Narukerän Gaselli-Gisella PEN/ERI, KP, ROP-pentu (kuva oikealla)

        

22.4.2011 Lahti KV, Leni Finne e

n. Narukerän Friski Friidu ”Lady” H

- erittäin hyvin arvosteluin muuten, mutta takaliikkeet ovat vielä ahtaat, ja neiti jännitti kovasti

n. Ambra ze Sladkova Dvora ”Hamppu” AVO-ERI2

6.4.2011 Mustia pentuja odotettavissa!

Hamppu treffasi Karan

 

 

Katso lisätiedot pentuja sivulta

27.3.2011 UPK:n luonnetesti Orimattilla

 tuomarit Bengt Söderholm ja Anne Juppi

n. Narukerän Elegantti Elli "Nelli"

+2, +1, +1, +2, +2, +3, +1, +3, +++ yht. 220 pistettä

Nellin taisteluleikki (video)

Nellin kelkka (video) 

20.3.2011 Pentunäyttely Lohja

tuomari Elena Ruskovaara

mustat

u. Narukerän Gigolo Gergely ”Bobo” 1

valkoiset

n. Narukerän Gaselli Gisella “Gisse” 1

  

 

4.-7.2.2011 Unkarin reissu

Kävimme Luna Ruusulan kanssa viikonloppureissulla Unkarissa tavoitteena rentoutuminen ja parin koiran tuominen. Ensin mainitussa onnistuimme erinomaisesti. Sää oli keväinen, lämpöä +13, hotellimme oli viihtyisä, kävimme hyvissä ruokaravintoloissa, eksyimme perinteisille maalaismarkkinoille ja minä lilluin Széchenyin kylpylässä ensimmäistä kertaa - mutta en taatusti viimeistä.

Koirien tuonnissa onnistuimme vain puoliksi, sillä meille varattu urospentu osoittautui pallipuoleksi, emmekä sitä tietenkään ostaneet. Myöhemmin olemme kuulleet tiettyjen pulikasvattajien tehneen näitä huijausyrityksiä aiemminkin - valitettavasti myös onnistuen. Varaamamme narttupennun kasvattajan kanssa emme saaneet aikatauluja sovitetuksi pitkien matkojen takia. Ja koska pennun emällä ei ole näyttelytuloksia, emme uskaltaneet ottaa pentua näkemättä emää.

Mukana tuli sitten vain yksi puli, jo puolivuotta sitten varaamani maszkos fako -narttu: Bikatói-Betyár Nana, ”Eszes” synt. 31.3.2009. Lonkat A, silmät peilataan kun export-pedigree tulee.

”Eszes” on osoittautunut odotusten mukaiseksi. Sillä on erinomainen turkki, erittäin kauniit liikkeet ja mittasuhteet. Maaseudun pihakoiraksi se on muuten erittäin reipas, mutta aristaa vieraita koiria. Tästä syystä sitä ei ehkä tullakaan näkemään näyttelyissä. Kotiuduttuaan se tosin on osoittautunut myös luonteeltaan todella hienoksi koiraksi.

 

5.2.2011 Kemijärvi

Narukerän Diiva-Donna kävi ensimmäisenä Narukerän kasvattina virallisissa toko-kisoissa, tuloksena ALO2, 158 pistettä.